top of page
  • Karolien

De Groene Amethyst

Vandaag wil ik het hebben over de groene amethist. Ik dacht dat Amethist altijd een paarse kleur had, maar blijkbaar bestaan er groene varianten van. Amethist behoort tot de macrokristallijne kwartsen zoals citrien, rozenkwarts of tijgeroog. De kleur gaat van lichtpaars tot dieppurper. Maar kan dus blijkbaar in een groene kleur voorkomen. Dat heeft dan met de chemische samenstelling te maken en vermenging van andere metalen.


Wat ik ook wel leuk vind om te weten, is dat het de geboortesteen van de maand februari is. Door zijn tijdloze kleurtinten is de Amethist een zeer geliefde edelsteen. Rijk aan mythologie legenden en overleveringen worden deze edelstenen al sinds 2500 v. chr in gouden ringen gezet.

Ze zou een beschermende en zuiverende werking hebben. Deze steen zorgt voor zelfinzichten eerlijkheid naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn voor uzelf. Het helpt verslavingen te onderkennen en dus aan te pakken.De steen wordt ontgonnen in Brazilie, Uruguay, Madagaskar, Kenia, Zambia en ja zelfs in het koude Siberie.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page