top of page
  • Karolien

De Witte Jade

Bijgewerkt op: 28 okt. 2020

Deze Jade is een wit mineraal, dat als heilig wordt beschouwd voor de inwoners van China en Nieuw-Zeeland. Dit zijn meestal edelstenen die bijna geen carbonaat bevatten. De sterkte van witte jade is vergelijkbaar met de hardheid van diamant. Het wordt gebruikt om sieraden te maken in de vorm van ringen, kralen en hangers, en om dozen en decoratieve beeldjes te produceren. Jade is veel gevraagd in spirituele praktijken, volgens populair geloof is de troon van de Boeddha gemaakt van wit mineraal.


Ook bespreek ik even wat wit als kleur kan betekenen binnen de psychologie. Mensen die van wit houden hebben graag hun leven op orde en doen daar hun best voor. Efficiëntie en effectiviteit hebben deze personen zo ongeveer uitgevonden. Ze houden van vlekkeloosheid, eenvoud, puur en perfectie in hun omgeving. Dat is vast de reden dat ze wel eens pietje precies worden genoemd. Liefhebbers van wit denken in mogelijkheden en nieuwe wegen inslaan. Ze staan in het leven met een open mind, klaar voor veranderingen en vol nieuwsgierigheid wandelen ze met je mee. Met hen kun je namelijk alle kanten op. Soms is het best lastig om knopen door te hakken. Beslissingen nemen is niet hun sterkste kant.


Voel je je een beetje verwant met deze steen? En kleur? Wel...neem eens een kijkje in mijn shopje en is dit paartje wel iets voor jou. En uiteraard, pure statement oorbel.


Liefs Karolien


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Ruby Jade

Comments


bottom of page