top of page
  • Karolien

Ruby Jade

Ik heb meer en meer de gewoonte om alles te schrijven op mijn fb pagina. Ik zou beter mijn blogs verder afwerken. Nu zeker we niet op stap mogen gaan...


Het zijn toch, me dunkt, bizarre tijden e....weeral misschien een lockdown op komst....of het begint er toch steevast op te lijken...laten we dan best wat verstandig met elkaar omgaan om dit te voorkomen. En hopelijk dan in 2021 een jaar vol leven!!!


En ik was onlangs terug naar de groothandel en zag deze rode roze steen....wat een happy color en positieve invloed had deze steen op mij toen ik ze zag. Op een druilige regendag doet dat wat met een mens, zeker bij mezelf. Ik was verkocht tot en met. HHHH


Jade heb ik reeds al eens beschreven in een eerdere blog. Het is een zeer positieve en beschermende steen. Het helpt je tegen depressies en negatieve entiteiten. Jade is een heel geliefde steen in de Chinese cultuur.


De robijn (afgeleid van het Latijnse ruber, "rood") is een rode edelsteen, een variëteit van het mineraal korund waarin de kleur hoofdzakelijk door chroom wordt veroorzaakt.


De steen werkt in op het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksualiteit, een positieve houding en overvloed. Robijn maakt sterk en beschermt hierdoor tegen psychische aanvallen en mensen die energie bij je weghalen.

Deze steen wordt al sinds de oudheid gewaardeerd. De oudste schriftelijke bronnen over de winning van robijnen maken melding van groeven in Birma. Vandaar kwamen de stenen via handelswegen naar de hoven en naar de tempels van de oude Egyptenaren en Grieken. In de Middeleeuwen waren robijnen ook geliefd in Rome. Aanvankelijk werden ze bewerkt tot een ovale vorm. De zeer grote en fraaie stenen hebben ook eigen namen. De robijn werd beschouwd als de levenssteen, die het hart versterkt en kracht teruggeeft. In de Oudheid en de Middeleeuwen kende men aan robijnen magische krachten toe.

In de Bijbel wordt de waarde van de robijn ook onderkend, al gaat het er in sommige van die tekstgedeelten juist om dat er schatten zijn van grotere waarde de wijsheid is kostelijker dan robijnen en de waarde van een goede vrouw gaat die van robijnen in de ogen van haar echtgenoot ver te boven (Spreuken 31). Ook in Job 28 wordt robijn genoemd als een van de schatten die de mens zoekt op plaatsen waar de onschatbare en onvindbare wijsheid van de levende God niet te vinden is. Datgene, wat soms wordt geïdentificeerd als ‘robijn’, komt in sommige andere vertalingen onder geheel andere benamingen naar voren. Men dient bij deze interpretatie rekening te houden bron van info met wat in de cultuur en de tijd van het opstellen van de betreffende vertaling als waardevol aangeschreven stond.

Robijn heeft ook een mythologische betekenis.

De robijn is een van de "negen edelstenen" in de Thaise Orde van de Negen Edelstenen.


Wel en na lezen van de tekst niet benieuwd naar het soort ring ik in mijn webshop heb staan? Neem gerust maar een kijkje xxx31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page